Werken bij een kinderopvang

kinderopvang

Werk jij het liefst de hele dag met kinderen? Dan is een kinderopvang zeker geschikt voor jou. Mede door jou worden kinderen verder ontwikkeld en zorg je ervoor dat kinderen een leuke tijd hebben bij de opvang. Om erachter te komen of het werken bij een kinderopvang iets voor jou is, is het belangrijk om te weten wat je allemaal doet op zo’n dag.

Opleiding

Voordat je werkzaamheden mag uitvoeren, moet je in het bezit zijn van een diploma. Hiervoor kun je op MBO niveau bijvoorbeeld de volgende opleidingen volgen: pedagogisch medewerker niveau 3 of niveau 4. Op HBO niveau kun je onder andere de volgende opleidingen volgen: pedagogisch educatief medewerker, pedagogiek of PABO. Uiteraard zijn er ook studies van kortere duur, waarbij je werken en leren tegelijk ervaart.

Werkzaam met kinderen

De meest voorkomende werkzaamheden bij een kinderopvang zijn bijvoorbeeld het helpen van kinderen, verschonen, aankleden of ritme creëren. In principe neem je de dagtaak over van de ouders van het kind. Hierbij moet je er natuurlijk voor zorgen dat er een zelfde ritme wordt gecreëerd en dat kinderen zich ontwikkelen door de hulp die ze van jou krijgen. Daarnaast willen kinderen natuurlijk het liefst de hele dag door met je spelen en maken ze er soms een kliederboel van. Hierbij hoort dus ook het opruimen en schoonmaken van de kinderopvang, zodat kinderen in een schone en veilige omgeving kunnen spelen. 

Registratie

Naast het werken met kinderen, hoort er ook een stukje registratie bij. Dit behoort onder ICT kinderopvang, waarbij er precies per kind gegevens worden bijgehouden. Door een kinderopvangsoftware, kun je via de computer nauwkeurig alle punten registreren waar rekening mee gehouden moet worden. Om een veilige software voor een kinderopvang te installeren kan Kidsvision een helpende hand bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *