Populaire spellen op het schoolplein

Er bestaan voldoende spellen voor op het schoolplein. Kinderen zijn vaak fanatiek bezig op het duikelrek, spelen een potje voetbal of zijn gezellig aan het kletsen. Als kinderen spelen op een groen schoolplein, dan bewegen ze meer en langer. Er zijn kinderen die niet geprikkeld hoeven te worden om tot spelen te komen, maar sommigen hebben extra motivatie nodig. Inspiratie nodig? Hieronder leggen wij twee spellen uit.

Buskruit

Bij dit spel is het de bedoeling dat één iemand de bal wegschopt en terwijl de zoeker de bal haalt, mogen de andere kinderen zich verstoppen. Wanneer de zoeker teruggekeerd is met de bal en deze op zijn plek heeft gelegd, start hij met de zoektocht naar de kinderen. Wanneer de zoeker iemand gevonden heeft, moet hij of zij naar de bal lopen en de naam roepen van het gevonden kind. De kinderen die in de tussentijd nog niet gevonden zijn, mogen de bal wegtrappen voordat de zoeker bij de bal is. Nu is iedereen vrij en de zoeker moet de bal opnieuw halen. Zo herhaalt het spel zich, tot iedereen gevonden is.

10 tellen in de rimboe

Een ander verstopspel is 10 tellen in de rimboe. Één leerling is de zoeker, alle andere kinderen zijn de verstoppers. De zoeker staat bij de tikplek, sluit zijn ogen en roept: ‘10 tellen in de rimboe! 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0. In deze 10 tellen verstoppen alle leerlingen zich, maar eerst dienen zij hun naam te noemen bij de zoeker. Zodra de zoeker iemand vindt, doet hij weer zijn ogen dicht en telt nu vanaf 9 terug naar 0. Iedereen moet in deze 9 seconden tevoorschijn komen en weer naar de tikplek rennen. Hier noemt iedereen weer zijn of haar naam en daarna verstopt hij of zij zich weer.

Door: Van Ee Speel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *