Leuke activiteiten voor het hele gezin in tijden van corona

Het coronavirus heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. Hoewel we dit als volwassenen vaak goed weten te relativeren, is het voor kinderen (afhankelijk van de leeftijd) des te lastiger. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er veel depressies onder jeugdigen ontstaan. Zelfs bij zeer jonge kinderen. Hun leven is plotseling geheel anders dan normaal. Bovendien begrijpen ze vaak nog niet helemaal waarom bepaalde maatregelen nodig zijn. Waarom mag je met vriendjes en vriendinentjes op het schoolplein spelen, maar mag je niet bij je opa en oma op visite? Waarom kan je wel naar school, maar niet spelen in een binnenspeeltuin? Allemaal vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Bovendien heerst er ook verveling. Want wat doe je als je hele dagen aan huis gekluisterd bent?

Dat laatste probleem is gelukkig wel iets waar je als ouders goed op in kunt spelen. Bijvoorbeeld door leuke activiteiten voor het gehele gezin te bedenken. Bezoek bijvoorbeeld een legpuzzel winkel en schaf een heel stel puzzels aan, hou een filmmarathon in huis, enzovoorts. Kom je er na al die maanden niet meer uit en wil je eens iets nieuws bedenken? Hier volgt de nodige inspiratie voor leuke activiteiten die je thuis met het hele gezin kunt ondernemen. 

Wedstrijdjes houden 

Kinderen zijn altijd wel te porren voor iets waarbij ze zichzelf als winnaar kunnen bestempelen of uiteindelijk zelfs een kleinigheidje krijgen. Maak daarom gebruik voor deze drang om te winnen en zet verschillende wedstrijden uit. Dit kunnen simpele dingen zijn. Wie legt bijvoorbeeld het eerst een disney puzzel 1000 stukjes? Of wie kan het snelst de was opvouwen? Kleine dingetjes die het direct al een stuk leuker maken om aan de slag te gaan. Helemaal wanneer de grote of kleine broer/zus ook graag wilt winnen. Doe zelf ook mee en geniet van de gezellige sfeer. 

Als de wedstrijd beëindigd is, reik je natuurlijk een ‘diploma’ uit of geef je een kleinigheidje. Denk aan iets te snoepen of het recht om te bepalen wat er die avond gegeten wordt. Heel simpel en zo zijn ze toch een paar uur zoet. 

Puzzelen met het hele gezin 


Puzzelen? Dat is toch niet meer van deze tijd? Als je dat denkt, dan heb je het goed mis. Het maken van legpuzzels is namelijk nog nooit zó populair geweest. Het is dan ook iets wat voor alle leeftijden leuk is. Maak een keuze uit één van de jan van haasteren puzzels www.Legpuzzels.nl en nodig het hele gezin uit om af en toe een stukje te leggen. 

En geloof ons, zelfs de kinderen die het eerst een suf idee vonden zijn straks niet meer van de puzzel weg te slaan. Ieder goed gelegd stukje levert nou eenmaal een gevoel van voldoening op. Puzzelen met het hele gezin zal dan ook één groot feest worden. En het grootste voordeel? Het aanbod is ontzettend groot, dus voorlopig hou je iedereen wel zoet. Of je nu voor een lastige of grappige wasgij puzzel kiest of een simpele Disney puzzel, er is voor ieder wat wils te vinden.  

Lekker naar buiten 


Laat je vooral niet beïnvloeden door het weer wanneer je kinderen naar buiten willen. Ook wanneer de regen buiten met bakken naar beneden valt, zullen zij enorm veel plezier hebben. Regenjassen en regenlaarzen aan en stampen maar. Vervolgens binnen opwarmen met warme chocolademelk en een leuke film en de dag is binnen no-time om. Geniet van de momenten dat je kinderen gewoon zonder nadenken kind kunnen zijn. Lekker buiten ravotten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *