Heeft je kind een uitvaartverzekering nodig?

Wanneer je zwanger bent is niet een uitvaartverzekering waar je het eerste aan denkt. De gedachten is dan ook verschikkelijk als je kind onverwachts overlijdt. Er moeten veel dingen worden geregeld die emotioneel erg zwaar zijn. Zoals het regelen van een begrafenis of crematie. Hier zijn dan veel kosten aan verbonden. Toch is het verstandig om bepaalde zaken goed geregeld te hebben voor je (ongeboren) dochter of zoon. Bij de meeste uitvaartverzekeringen is je kind gratis meeverzekerd tot zijn 18de of 21ste levensjaar. Het is echter niet wettelijk verplicht om je kind mee te verzekeren. Let daarbij goed op de voorwaarden Er kunnen wel een paar voorwaarden gelden. Het kind is vanaf 20 weken zwangerschap tot aan de eerste 30 a 60 dagen na geboorte automatisch en kosteloos meeverzekerd. De dekking is meestal niet gelijkmatig aan de maximale uitkering van je eigen polis. Er wordt dan een percentage uitgekeerd van de maximale uitkering dat voor jou van toepassing is. Per verzekeraar kan de dekking en voorwaarden sterk verschillen. Na 6 maanden of een jaar is de dekking een stuk hoger voor je kind en is de dekking gelijk aan die van jou. Regel tijdig dat je kind wordt bijgeschreven op de polis van jou of je partner. Dit kan je schriftelijk of telefonisch aan je verzekeraar laten weten. 

Hoe verzeker ik mijn kind als het 18 jaar oud is

Het is mogelijk om een losse uitvaartverzekering kind af te sluiten. Omdat de kans op overlijden statistisch erg dat maakt dat de premie ook nog laag is. Er kan soms sprake zijn van een dubbele dekking bij enkele verzekeraars wanneer het kind voor zijn 18de of 21e levensjaar overlijd. Kiest je ervoor om een aparte uitvaartverzekering af te sluiten voor je kind dan is het goed om verschillende maatschappijen te vergelijken met elkaar. let hierbij ook op de maximale uitkering, wat is de looptijd en de overige polisvoorwaarden die relevant zijn. Let dus niet alleen op de premie die je maandelijks betaald.  

Kosten van een uitvaartverzekering

De kosten voor een begrafenis liggen rond de 9.000 euro. Met 7.000 euro ben je met een crematie goedkoper uit. vergelijk dus goed de premies van uitvaartverzekeringen want ze kunnen erg uiteenlopen. Dit heeft ondermeer te maken aan de soort verzekering die je kiest maar ook aan de wensen die je hebt. Je kan kiezen uit een kapitaal, natura of combinatie uitvaartverzekering. Hierbij geldt ook hoe ouder je bent hoe hoger de premie die je betaald.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *